Følg med i opdateringer hos De Grønne Elektrikere Følg med i twitter opdateringerne fra Glarmester Niels Nielsen Glarmester Niels Nielsen på Facebook.com Besøg os på facebook!
Luk menu

Glarmester Niels Nielsen

Glarmester Niels Nielsen er en utraditionel glarmester, i og med vi ikke kun laver glarmesteropgaver, men også alle mulige andre opgaver.

Hærdet og lamineret glas

Hærdet, lamineret og hærdet lamineret glas er glas, der har til formål at sikre imod skader. Glasset er meget fleksibelt, og kan bruges i mange forskellige funktioner.


Hærdet glas er designet således, at ved brud splintrer glasset i tusindevis af ufarlige småstykker, så eventuelle personskader bliver overfladiske. Udover sikkerheden i ikke at komme til skade, er hærdet glas også op til syv gange stærkere end almindelig glas. Det bliver lavet ved at varme glasset op til cirka 750 grader, hvorefter glasset hurtigt køles ned.


Lamineret glas er to lag glas, der er sat sammen med et laminat, der anvendes ved samme princip som sikringsglas. Ved brud vil ruden revne men ikke falde sammen, således at det ikke er muligt at stikke armen igennem. Det er ofte en god ide at benytte lamineret glas ved glasdøre eller andre steder, hvor der er risiko for, at man kan falde ind i ruden.


Lamineret glas kan fås med forskellige typer af folier, der har forskellige funktioner.


Lamineret glas kan fås med forskellige typer af folier, der har forskellige funktioner.


  • Den lydreducerende folie er designet således, at den mindsker lydbølgerne, så man opnår en reducering af lydniveauet.
  • Den matte folie hindrer folk i at se igennem ruden. Folien fås i forskellige typer, og kan begrænses til kun en del af ruden hvis det ønskes.
  • Den farvede folie fås i mange forskellige farver og nuancer, og kan ligeledes begrænses til kun en del af ruden hvis det ønskes.


Ved hærdet lamineret glas har man taget det bedste fra hærdet glas og lamineret glas og kombineret egenskaberne. Man får dermed en rude, der er hærdet, og er op til 7 gange stærkere end almindelig glas. Ved brud sikrer laminaten, at ruden ikke falder sammen, således man sikrer, at man ikke falder igennem ruden. Den hærdede laminerede rude fås også med de forskellige typer af folier som almindelig lamineret glas.


Glarmester Niels Nielsen - Nyager 4. DK-Brøndby - Tlf: 43 63 15 26 - Fax: 43 63 15 01